Maria er nå en voksen dame.
For mange år siden, ble hun en del av Kenya Barnehjelp sin sponsorordning. Familien fikk 200.-/mnd som dekket det nødvendigste av mat og klær. I denne perioden forsto Maria hvor viktig det var å få hjelp i en vanskelig situasjon for familien. Hun fikk gå på skole, og være en del av samfunnet på lik linje med mange andre.

Hun bestemte seg tidlig for at muligheten hun fikk den gangen, skulle hun bruke til å hjelpe barn i samme situasjon.
Det begynte med noen få barn, men nå er antallet kommet opp i 164.
I tillegg er det flere gategutter fra Nairobi som kommer for å spise, men disse bor et annet sted om natten. Det er som Maria sier: «Disse guttene stjeler for å overleve, og de vil stjele her også om de får sjansen». De får likevel mat når de kommer, men Maria har leid et eget rom til dem utenfor barnehjemmet.

Behovet for hjelp er enormt i dette område. Mye sykdom gjør at mange barn mister sine foreldre tidlig. Da har de ingen.
Mange barn har også foreldre med rusproblemer, som gjør at de ikke har mulighet til å ta vare på barna sine.

Hos Maria er det alltid plass til 1 til. Mange av barna er bare levert på døra, med beskjed om at ingen vet hvem foreldre er. Ingen vet identiteten eller hvor gamle de er.
Siden plassen hun bodde på tidligere ble for liten, har hun og mannen flyttet 3 ganger. Hver gang tar hun med seg barna, og gir plass til flere.
For 10 uker siden kom en 16 år gammel jente på døra. Hun hadde født en gutt, men hadde ingen mulighet til å klare dette. Hun hadde ingen andre steder å gå enn til Maria.
En lien gutt på 7 uker er ikke bare å få hjulpet, men Maria sa til moren at om hun ville bo der sammen med sønnen (Moses) var de hjertelig velkommen.. Og slik ble det.

Maria og mannen får ingen fast økonomisk støtte. Hver dag reiser mannen ut til bussene som kjører folk til og fra Nairobi sentrum. Her forteller han om arbeidet og behov for midler til driften.
For å få plass til alle barna har de leid deler av en bygning. Denne koster 5000.-nkr/mnd (tilsvarer 50.000 kenya shilling)
I tillegg må de betale mat til 164 barn, skolepenger og skoleuniformer.

For et barn i ungdomsskolen koster det 49000.-ksh/år, og disse er det 34 stykker av på barnehjemmet
76 går på barnetrinnet og dette koster 9000.-ksh/år
Som dere sikkert forstår er det behov for mye midler hver dag for å få dagene til å gå rundt.

Likevel treffer vi en alltid like blid Maria. Hun elsker barna.

Vi i Kenya Barnehjelp vil forsøke å hjelpe henne med utgiftene hun nå har til husleie. En giver i Norge leier ut sin leilighet her, og vil med disse midlene betale husleien for Maria en periode framover. Vi håper dette vil hjelpe noe på alle de økonomiske forpliktelsene barnehjemmet har.
Vi håper at det er flere som kunne tenke seg å bidra med litt. 2mange bekker små….»
Bruk kontaktskjema på hjemmesiden om du har spørsmål, eller bare VIPPS. Merk gjerne med «Maria» så vi vet hva du ønsker.

Vil du bidra med en fast sum hver måned til dette prosjektet, gir du bare beskjed. Vi vil få Maria til å lage et lite nyhetsbrev 2-3 ganger i året, til alle som ønsker dette.

«Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe en»